Hamburguesa o Potatge
11 nov. 2007 per Daniel García Peris
Avui he anat al Tast de cuina medieval que organitzava per tercer any l’Associació d’Amics del Castell de Gelida. Els dos anys anteriors com a “tastador” i aquesta vegada col.laborant a l’organització. No cal dir que l’activitat ha tornat a agradar moltíssim. Es van vendre els 200 tiquets previstos dies abans i en aquesta edició s’introduïa l’animació d’uns cavallers medievals, amb número de lluita inclosa.
Dos dies abans però, vaig pujar al peu del castell a fer un tast de cuina actual. Fa poc havien obert el típic bar per anar a sopar amb colla. Fumetes a fora, cigarretes a dins. Música en anglès, cartes en castellà i servei en català. El preu, el mateix que el del tast medieval, 15 euros. Per 12 euros tens el típic menú de cervesa, sandwich d’hamburguesa i crep i has d’afegir 3 euros extra que costarà treure’t el fum de tabac a la roba. Calia comparar-ho amb el menú medieval amb plats tant temptadors en català antic com el ‘Qui parla con sa deu ffer cebada o porada ab let’ o un Potatge de janet de pollastre amb peres i codonys.
La distància entre el bar que hi ha al peu del Castell i la plaça del Pedrò és d’uns centenars de metres, però la veritable distància la dona els centenars d’anys d’una cuina i l’altra.
Technorati Tags: castell, cuina, Gelida, medieval, Penedès, Tast
[…] Aquest ha estat un cap de setmana intens. He hagut de tirar dels vídeos per poder veure les xerrades de la Catosfera que no vaig poder anar per ser-hi al Col.loqui sobre l’aigua de Gelida i a la presentació del CD-Rom de la exposició […]
[…] en la Casa del Senyor. Una prueba que el futuro va por este camino del turismo cultural basado en la experiència personal, la visita teatralizada y la innovación turística es la noticia aparecida también esta […]
[…] Hamburguesa o Potatge […]