Vi Torelló Raimonda Reserva 2003
4 juny 2008 per Daniel García Peris
A la botiga on compro el vi, Lluquet, diuen que costa molt menys vendre o recomanar una ampolla si aquesta duu una etiqueta o un disseny fora de l’habitual. Es veu que la tendència d’opinió dels entesos li donen a aquest factor un èxit del 50% per a la venda d’un vi. En aquest cas l’ampolla de Raimonda de Torelló, que fan a Can Martí de Baix de Gelida, crida l’atenció només entrar a la botiga i també un cop a la taula. La vaig portar recentment a un sopar i li vaig donar a l’amfitriona tot cofoi dient que s’hi assemblava a la dona de la pintura de l’etiqueta, que no sé si serà la Raimonda?
Doncs el "contingut" de Raimonda puc dir que està a l’alçada del disseny. Vam trobar el vi molt suau per ser un negre i entra amb facilitat. Per norma general prefereixo un negre per dinar i un blanc per sopar, tot depenent dels plats clar, però aquest també em servirà per qualsevol nit. Potser per ser tant “tendre” el van assignar una personalitat femenina. El pots trobar per uns 13 euros ben invertits.
Technorati Tags: Raimonda, Torelló, vi, negre, Lluquet, Penedès, Gelida
[…] idea, així que jo mateix he començat a obrir foc comentant en uns apunts anteriors un vi i un cava, amb l’estil que jo crec derivarà del taller. Per cert, els he triat jo […]
Hola Daniel,
Certament una etiqueta força curiosa.
Llàstima que el vi no t’acabés de fer el pes. No l’he tastat mai, però m’imagino que al ser un 2003, a part de les condicions de l’anyda que va ser molt càlida, el vi s’ha anat afinant força. Potser aquesta mateixa ampolla fa un parell d’anys (crec que és quan va sortir al mercat) t’hagués agradat més, li haguessis trobat més “agressivitat”, per no dir cos, estructura, tanins…, i contraposar-ho a la suavitat.
Veig que en el copatge duu un 40 % Cabernet Sauvignon, un 30 % Merlot i 30 % d’Ull de llebre (tempranillo). La primera i l’última solen ser força tàniques, però potser el grau d’envelliment actual i que el 2003 fos una anyada força madura, l’han fet evolucionar d’aquesta manera.
Però ja et dic, son especulacions, s’ha de tastar.
PD: Moltes felicitats per aquesta estrenar-te amb els comentaris de vins 😉 A veure si aconseguim que s’animin més blocaires.
Hola Pilar,
Has donat un bon exemple d’un comentari expert com el teu a un de profà com el meu, però amb l’intenció de ser “populachero” i que alguns termes tenen significats diferents. Amb “suau” no em referia que no m’agradava, tot al contrari.